Oroa dej inte:)Har idag varit på Europakonferensen, kom hem med denna snygga tröja!

Mark Conner predikade om oro. Att det kan vara ett fänglse som hindrar oss från att vara glada och känna glädje. Försök att vara glad och oroa dej för något samtidigt - det är lättare sagt än gjort! Oro är en glädjetjuv!

1. Oroa dej inte för saker du kan ändra på - Ändra på dem i stället.
2. Oroa dej inte för saker som du inte kan ändra på - du kan ändå inte ändra på dem!

Han hade läst i en undersökning att det som människor oroade sig för mest var saker som inte hade hänt än (och som antagligen inte kommer att hända) (ca 40%)

Tvåa var att folk oroade sig för saker som redan hade hänt och inte gick att göra något åt (30%)

Vi människor har ju svårt att inte oroa oss för saker, men forma om din oro till en bön till Gud - då känns det väldans mycket bättre:

"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus"  Filipperbrevet 4:6,7

Underbart - eller hur! Gud är en sådan GOD GUD, och bibeln är full av underbara löften!

Här kommer en till: "Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dej inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar så skall han göra dina stigar jämna". Ordspråksboken 3:5,6 

PS, tyckte du att min tröja var fin? Den och en massa andra fina/kul grejor går att beställa på denna hemsida : flatebo.se
0 kommentarer

VardagslyxJag njuter av att vara hemma när Rasmus skall vakna. Då får jag ge honom frukost på sängen och får dessutom en lugn pratstund. Det kallas vardagslyx.I det andra sovrummet är sängen tom.

Åh vad jag saknar Niclas som är i USA. Vi har haft sms-kontakt och det verkar vara väldigt bra där borta i staterna! Han kommer hem om en vecka ungefär, hoppas då på en liten rapport.Här är dagen för avfärd. Niclas och Ludvig strand, redo för äventyr på andra sidan jorden!Hittade denna bild på Jontes blogg. Här är USA-gänget på nöjesfältet "Sixflags" i Atlanta.

Niclas är 8:a från vänster.
1 kommentar

Tapetslamsor och mini - ägg

Det har inte blivit så speciellt mycket bloggande, har liksom haft lite annat för mig. Vårat hem är för tillfället ett kaos av tapetslamsor och slipdamm. Sakta men säkert går arbetet framåt och det skall bli riktigt skönt när det blir klart. Vi sliter tillsammans, Rasmus, Micke och jag. Det är både roligt och slitsamt.

Tack och lov att vädret varit perfekt för renovering :)


För tillfället är detta vår vardag...

Som sagt var, vi sliter tillsammans....Det är jätteroligt att få välja tapet och golv....samtidigt tycker jag att det är grymt svårt när det finns så mycket att välja på. Tog hem några tapetkataloger, bläddrade och kände efter och trodde att vi bestämt oss för vilken tapet det skulle bli - men när vi kom till järnaffären och skulle beställa den så tog vi plötsligt helt impulsivt en helt annan tapet än den vi bestämt oss för här hemma...Nu har vi hämtat tapen och den är... ? jag hoppas verkligen att den blir bra.

Är du nyfiken på vilken det blev så får du komma och fika om några veckor då jag hoppas att vi skall vara klara...

Det här med tapeter och golv är verkligen i-landsproblem!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Idag har vi varit hos Micke Åbergs jättegoa syrra Anette. Dom har höns och för några dagar sedan fick vi ägg från deras höns. Det är de gulligaste ägg du kan hitta - jättesmå och jättesöta. Jag gjorde en omelett av dem och det blev jättegott 

`

Har fått en lektion i äggkunskap. Alla hönor lägger ägg som man kan äta. Man kan även äta de ägg som blivit befruktade av tuppen. De ser likadana ut som de som ej blivit det, grejen är den att hönan ej får ruva. När de ruvar äggen blir de kycklingar, plockar man dem på en gång så blir det alltså inte kycklingar utan man kan äta dem som vanliga ägg.

Hade du koll på det?Kolla !!  Det till höger är ett vanligt ägg från ICA och det till vänster är ett ägg från Anette & Görans höns.

Så gulligt, gulligt, gulligt!

- - - - - - - - - - - - - - -

Nu ett kort som jag har skrattat åt så att jag fått ont i magen. Jag skrattar forfarande, varje gång jag ser det.

Det är de söta tjejerna Adéle, Vicky och Patricia på kortet - men de är inte de som jag skrattar åt, utan Mannen bakom dörren. Tjejorna poserar så fint utan ont anande att de har en Magnus som förstör kortet totalt!Det är så grymt kul!!!! Nu skrattar jag igen!!
0 kommentarer