Han är ljuvlig.Han är fantastisk. Han är vacker. Han är unik. MIN SON.

1 kommentar

Värd att vänta påÄr inte den svenska sommaren värd att vänta på?

Man tar sig igenom den svenska vintern och för-våren (som ju är ganska slaskig och grå) för att fullständigt bli nockad när den svenska sommaren väl är sommar!

Allt är så otroligt vackert! Hemma hos mig blommar prästkragarna i den s.k rabatten, eller mini-ängen kanske man skall kalla den för då det växer vilt. (Det finns ingen som rensar hemma hos mig, men jag tycker att det är vackert när det växer vilt).

Vi har små jordgubbar i landet, det gäller bara att vara snabb så att inte fåglarna hinner före :( och robbar oss (Jag förstår dom, jordgubbarna som vi har är mycket godare än dem som man köper i affären)

Kuddarna ser så mycket trevligare ut i utemöbelsoffan än i soffan inomhus.

Maten vi äter ute på altanen smakar 1000 gånger godare än den man äter inomhus.

Gott folk - önskar er en ljuvlig dag och Njut Njut Njut!
0 kommentarer

Några tips för andlig överlevnad :)

Många lever ett aktivt, krävande och stressat liv och har svårt att utveckla sitt andaktsliv. Visst skulle man vilja åka på en retreat eller leva mer i stillhet med mer bön och bibelläsning men det verkar inte gå. Istället kapitulerar man och går med dåligt samvete. Samtidigt känns det hur det inre livet tunnas ut. Vad skall man göra?


Vi har alla olika vanor, temperament och sätt att göra saker. Det som skall fungera i längden måste vara anpassat efter min personlighet. Samtidigt kan vi inte bara gå på känslor och impulser utan måste, sakta men säkert, bygga upp heliga vanor. Vi får vara så disciplinerade det går utan att falla i lagiskhet. Lagiskheten är en riktig glädjedödare. Det är så viktigt att veta att andaktslivet inte är andliga gymnastikövningar eller en bantningskur som måste genomlevas utan att Jesus står där varje morgon och längtar efter att tala med oss. Han vill ha några minuters kärleksfull gemenskap med oss och han ger så otroligt mycket tillbaka till oss.


För den som inte orkar med en timmes andaktsstund på morgon och långa bönestunder på kvällen finns här några tips:


När du vaknar, säg "Jesus". Upprepa sakta hans namn när du går ur sängen.

Sträck dig efter Bibeln direkt efter att ha stängt av väckarklockan och läs genast ett eller två bibelord, inte mer. Detta klarar alla.

Be tyst i tungor i ditt inre på väg in i duschen. Det får ditt inre att bli lovsjungande istället för att börja meditera över dagens alla bekymmer.


Be alltid för maten. Inkludera kort dagens händelser i frukostbönen så att du lägger dagen i Herrens händer.


Försök om det går att ha en tio minuters bön och bibelläsning innan du rusar iväg. Ha ett litet NT i fickan, läs på toa, på bussen, i korta pauser på jobbet. Lägg in Bibeln på datorn så du kan läsa någon vers då och då.


Försök, om det går, att läsa igenom Bibeln åtminstone vartannat år. Även om du inte skulle hinna igenom så har du ändå hunnit en god del. Själv försöker jag numera att sträckläsa den vartannat år och det andra året går jag mer på djupet i en bibelbok som jag då ständigt återvänder till. För två år sedan var det Johannesevangeliet. I år är det Efesierbrevet.


Insistera på att, åtminstone själv, alltid be bordsbön. Vi kastar oss inte över maten som djur utan tackar Herren för varje gåva vi får.


Be kort, riktade böner, ofta tyst, för speciella situationer på jobbet och för speciella personer. Be direkt, vänta inte, men du behöver inte be så länge.

Försök att gå på din församlings bönemöten och var med i en cellgrupp.


Försök att ha aftonbön, gärna tidigare på kvällen, med några av familjemedlemmarna. "Den familj som ber tillsammans förblir tillsammans."


Om du tycker om att läsa i sängen, sluta då det hela med Bibeln så att du somnar med bibelord i ditt sinne, inte romaner och nyhetsartiklar.


Upprepa tyst för dig själv namnet Jesus tills du somnar.


Gör inte allt detta på en gång utan ta några saker i sänder, pröva dig fram och bli inte missmodig om det inte fungerar bra genast.  Du skall se att hela din dag mer och mer blir omgärdad av Guds närvaro. Bön är samtal med Gud och han är alltid där för att ha gemenskap med dig. Bön är något underbart just därför att Jesus är underbar.

(detta är en text från pastor Ulfs hemsida - jag tyckte att det var så bra!)

0 kommentarer