Mmmm..gott



Kan du tänka dej att jag bakade när jag kom hem från jobbet!

Världens godaste skorpor - Rosendals!

Jag tänker nu ta en skorpa till och även ge dej receptet:

120 g sötmandel (1/3 mal den fint – 2/3 mycket grovt)
2 ägg
2 dl socker
1 tsk salt
ca 5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad blockchoklad
1-2 påsar Anis (stötes lätt i mortel)
1 äggvita till pensling

Mal 1/3 av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.

Blanda mandel, ägg, socker, salt och Anis.

Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det ej blir för mycket.

Rulla ut längder som lägges på bakplåtspapper. Pensla dem med äggvita.

Gräddas i 180 grader i ca 15-20 minuter.

Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 30–50 minuter beroende på hur hårda Du vill ha dem.

Njut sedan av världens godaste skorpor :)

Rosendals skorpor.

1 kommentar
camilla åberg

Längtar faktiskt hem just nu, till att få avnjuta dessa fantastiska bakverk !