Vissa kan fota ...

 
Testar kameran och olika inställningar och ställningar. Det här är en svårfotad dam, hon rör sig hela tiden och är nästan aldrig vänd mot mig ... Det här känns dock som en perfekt bild i ljus och skärpa ... men då fick jag liksom inte med hela lillan. Korten nedan lyckades jag inte få till ljuset.
Min finaste Lillan som jag älskar så mycket. Och hon förstår inte. Tänk om hon ändå gjorde det!
Hon är så liten men ändå stor ... 6,5 år.
Det är väl bara att öva på ... och se glad ut.
 
0 kommentarer

När man älskar

Åhhh Lillan! Tänk om du visste hur mycket jag älskar dej. Du ligger där så fint när jag pussas och gosas, men du förstår inte vad jag säger när jag säger att jag älskar dej...tänk om du visste? Tänk om du kände hur jag bombar dej med kärlek! Jag vill att du ska vara lycklig!
0 kommentarer

Tv är slutartiden

Jag tycker att det är roligt att fotografera men skulle så gärna vilja lära mig mer, lära mig inställningarna på kameran och kunna se vad som blir ett snyggt foto.
I dag experimenterade jag med inställningen Tv på min kamera på ett ställa där det inte är fullt ljusinsläpp. Under trappan i min hall.
Jag googlade och hittade denna förklaring: Tv eller S - I detta läge kan du själv ställa in slutartiden, medan kameran väljer diafragma (storleken för ljusinsläpp i objektivet). Detta läge är bland annat användbart om du vill ta ett stabilt och skärpt foto samtidigt som du rör dig. Sportfotografer använder sig ofta av detta läge, eftersom de behöver en snabbare slutartid. Tv står för ‘Time Value‘ och S för ‘Shuttervalue‘. 
Inställningen 1/125 - 1/60 - 1/40
Inställningen 1/25 - 1/15 - 1/10
Inställningen 1/4 - 06" - 1"6
Summeringen är att 1/125 har kortast slutartid och 1"6 (sekunder) längst slutartid. På längst slutartid är det svårt att hålla kameran stilla.       
Frågan är, skall man lära sig att ställa in kameran perfekt eller räcker det att man fotar halvdant och sedan redigerar i Photoshop?        
 
0 kommentarer