MATEUS

En gång per år går Anette och jag upp i ottan för att köa till Mateus utförsäljning på Östermalm. I år fick även Elsabeth följa med. Vi siktar på att stå längst fram i kön, vilket vi lyckades med förra året. I år stod det fyra personer i kö när vi kom, men efter oss fyllde det på ganska fort.
De andra åren har det öppnat klockan åtta, men i år öppnade de redan klockan sju! För oss betydde det att klockan ringde 3:40.
Detta fyndade jag. De tre bubbelmuggarna köpte jag till Rasmus, vi får se om han betalar dem eller om det blir en julklapp. De två spetsmuggarna är en födelsedagspresent till Malin. Jag köpte även två till mig som ej är med på bilden. 6 djupa tallrikar blev det också. Det är egentligen min B-plan då jag förra året köpte 6 stycken i samma färg fast med bubblor. De hade ej bubblor i färgen plommon så det fick bli släta tallrikar i stället. Tror att det också kan bli fint när man dukar.
Det hela gick på en nätt summa av 2 060 kronor. 7 muggar = 1 120 kronor - 6 tallrikar = 600 kronor - 2 skålar = 340 kronor. Hade jag köpt det ute i affär hade det kostat minst; 7 muggar = 1 750 kronor - 6 tallrikar = 1 040 kronor (2 790 kronor + de två skålarna som jag inte hittar priset på. Om vi hittar på att de kostar 250 kr styck så landar summan i butik på 3 290 kronor) Quite a bargain. I am pleased.
0 kommentarer