Försiktigt, väldigt försiktigt.

Jag har gymkort på världens bästa gym. Verkligen! Balance i Solna. Där äskar jag att träna och har tyvärr tränat några rörleser fel och aningen för mycket, med tanke att jag har gymkort på Sats i Märsta också.
Jag har haft känningar i korsryggen några veckor, och i onsdags förra veckan fick jag så sjuukt ont! Kunde knappt andas, inte röra mig och knappt sitta. Innan det har jag också haft känningar några veckor, men inte så ont som jag fick denna onsdag. Jag gick till Kiropraktikern i Märsta som knäppte till rygg & höft och sade att jag kunde träna. Men mycket lättare än jag brukar.
Jag gick och tränade två gånger (inte särskilt mycket lättare - dum som jag är) och sedan blev det alltså så illa - illa. Mejlade kiropraktiken och frågade vad jag skulle göra. Han sa att jag kunde gå till massören, vilket jag gjorde samma dag och så skickade han mig några stretchövningar som jag försökt göra. På eget initiativ har jag också ätit en kur Voltaren 3 gånger om dagen under en vecka. Voltaren är ju smärtlindrande och antiinflamatoriskt. 
Idag kände jag mig mogen att gå till gymet igen. Försiktigt, väldigt försiktigt. Jag gick/sprang 2 kilometer under 20 minuter. Vågar inte springa för mycket om det blir för stötigt för korsryggen. Får känna nu hur det känns i morgon.
Jag körde också triceps och biceps. Man tänker ju att de är isolerade muskler och skilda från ryggen, men jag har verkligen fått erfara att så är inte fallet! Jag gjorde till exempel en bicepsrörelse, och den satt verkligen ihop med korsryggen. När jag utförde rörelsen ville korsryggen stabilisera och blev direkt spänd, så jag avbröt och gjorde en annan i stället. Jag har bestämt mig för att lyssna på kroppen, vilket jag inte gjort tidigare.
Jag avslutade sedan det hela med några av de stretchövningar som jag fått. 
Jag skall verkligen försöka att lyssna på kroppen och börja stretcha! Jag känner att 50-årsstelheten smyger sig på. Den har ju i och försig känts av ett tag, men jag antar att det inte blir bättre. Man får bara försöka att göra vad man kan för att vara lite pro-aktiv.
Jag har en krämpa till som jag känner mig orolig för i kroppen,och det är min vänstra axel. Jag ska försöka att inte göra rörelser som gör ont med den också. Innan har jag bara tryckt på, och det har inte blivit bättre av det. Dum som jag är. Nu ska jag ändra strategi. Ska prova mig fram.
0 kommentarer