0

Lär mig om surdeg.

(null)
Det här är mina senaste. Tredje försöket och faktiskt perfekta med Tranbär och Valnötter. 
(null)
Just nu laborerar jag mig igenom surdegsdjungeln och testar mig fram. Trodde att jag knäckt koden men känner mig inte riktigt säker. Kanske hade jag tur med mina Tranbär & Valnötsbröd, är inte säker än. 

Min första surdeg hann jag bara höra ett brödbak på och efter några dagar i kylen fick jag kasta den. Jag hade liksom tänkt att den skulle vila där en vecka. Brödet jag bakade blev platt & smakade inte aärskult bra och jag har nu lärt mig att det är för att den varit upp på jäsningshöjden men sedan vänt och sjunkit. Baka ska man ju göra när den har höjt sig till minst hälften och är typ aktiv. Men de var vackra. 
(null)

Efter lite googlande hittade jag sedan Kenny. 
(null)
Med Kenny lär jag mig och utvecklas. Han går mig att förstå vad jag gör rätt och vad jag gör fel. 
Mitt andra bak som jag gjorde med surdeg från honom blev mycket bättre men tyvärr underjäst. 
(null)

Det är roligt och min surdeg mår just nu jättebra för att jag matar den två gånger om dagen och den bor i vårat sovrum där det är varmt. 
Nu testar jag om man kan baka på degen om jag matat på morgonen och sedan kommer hem 9 1/2 timme senare. Den var jäst, hög & fin så jag har nu gjort en halv sats som jag funderar på att preppa med russin. Får se om det går…kanske testa att göra frallor. 

Spännande…